Moottoripyörät historian hämäristä nykypäivään

Tervetuloa sinä prätkäfani ja moottoriurheilun ystävä! Tiesitkö, että herra nimeltä Sylvester Roper rakensi maailman ensimmäisen moottoripyörän vuonna 1876? Koje oli varustettu höyrymoottorilla ja huippunopeus noin 18 km/h. Vauhti ei siis ollut päätä huimaava, mutta varmastikin se oli vain hyvä asia. Lopputulos oli kuitenkin valitettavasti sama; Herra Roper kuoli vuonna 1896 ajaessaan höyrypyörällään yli 40 kilometrin tuntinopeutta. Ei tiedetä, aiheutuiko hänen saamansa sydänkohtaus onnettomuudesta, jossa hän ajautui pois radalta, vai aiheutuiko onnettomuus sydänkohtauksesta.

Moottoripyörien kehityksen alkuaikoina sen kärjessä olivat autoilustakin tutut nimet, Daimler ja Maybach. Nämä herrat konstruoivat maailman ensimmäisen bensiinikäyttöisen kulkuneuvon, siis moottoripyörän, vuonna 1885. Laitteessa oli puiseen runkoon yhdistetty 0,5 hevosvoimainen moottori, jolla Daimler Reitwagen, kuten sen nimi kuului, saavutti jopa 12 km/h huippunopeuden. Pohja oli luotu. Yhdeksän vuotta myöhemmin veljekset Hildebrandt Munchenissa valmistivat moottoripyöriä sarjatuotannossa. Näillä pyörillä oli jo huippunopeudet aivan toista luokkaa, kun enimmäisnopeus oli huimat 45 km/h.

Moottoripyörän rakenne

Ensimmäiset sarjatuotantopyörät olivat jo paljon kehittyneempiä kuin puurunkoinen Daimler Reitwagen. Hildebrand & Wolfmuller pyörässä, tai moottoroidussa velosipeedissä, kuten sitä myös kutsuttiin, oli putkirunko, jossa modernin naistenpyörän malliseen runkoon oli neljän putken väliin asennettu moottori alhaalla. Moottori oli varsin poikkeava verrattuna nykyiseen polttomoottoriin, siinä käytettiin esimerkiksi kuuma-putki-sytytystä modernien sytytystulppien sijaan. Se oli vesijäähdytetty nelitahtimoottori, tilavuudeltaan 1489 cc ja tehoa 2,5 hevosvoimaa. Näitä moottoripyöriä on säilynyt joitain kappaleita museoissa ympäri maailmaa.

Moottoripyörä on moottorikäyttöinen ajoneuvo, jonka kaksi pyörää ovat peräkkäin linjassa keskenään. Jos sen suurin rakenteellinen nopeus on enintään 45 km/h ja iskutilavuus enintään 50 cc, se luokitellaan mopoksi. Moottoripyörän keskeisin rakenne on runko, jonka ympärille koko laite on suunniteltu. Moderni runkorakenne on usein valettu alumiininen palkkirunko, mutta myös teräsputkirakennetta käytetään edelleen. Aikaisemmin oli käytössä myös peltisiä prässättyjä runkoja. Runkoon kiinnitetään moottori ja voimansiirto, etu- ja takahaarukat, polttoainetankki, istuin ja muu tarvittava laitteisto.

Perinteiset moottorit menestyvät, toistaiseksi

Moottoripyörässä käytetään lähes yksinomaan bensiinimoottoreita, ainakin vielä toistaiseksi. Useimmiten moottori on nelitahtinen ja yhdessä vaihteiston, kytkimen ja voimasiirron kanssa ne muodostavat kokonaisuuden. Katupyörissä suositaan nelisylinterisiä rivi- tai v-moottoreita. Enduro ja motocrosspyörissä suositaan yksisylinterisiä neli- tai kaksitahtimoottoreita. Custom-pyörissä suosittuja ovat v-moottorit, yleensä kaksi sylinteriset ja nelitahtiset. BMW-pyörissä on perinteisesti käytössä boxerimoottorit, jotka madaltavat moottoripyörien painopistettä. Myös wankel- ja dieselmoottoreita on käytetty, ilman suurempaa menestystä kuitenkin. Lisäksi sähkökäyttöiset moottoripyörät tekevät tuloaan.

Pyörät on kiinnitetty runkoon etu- ja takahaarukoiden avulla. Etuhaarukka on useimmiten tyyppiä teleskooppijousitettu ja se on liitetty runkoon laakereiden välityksellä, jolloin sillä voidaan ohjata pyörää. Muitakin etuhaarukkaratkaisuja on, mutta niiden käyttö on nykyään olematonta. Takapyörä on kiinni takahaarukalla, joka puolestaan on nivelletty kiinni runkoon. Se voi olla kaksipuolinen tai yksipuolinen, monojousella tai stereojousituksella, riippuen osittain toisiovetotavasta. Jos toisiovetona on kardaani, se muodostaa osan takahaarukkaa. Toisioveto on useimmiten toteutettu ketjulla, mutta kuten sanottu, myös kardaania käytetään.

Hallintalaitteet ja varusteet

Moottoripyörien teho/paino suhde on varsin hyvä nykyään ja tehokas kulkuneuvo vaatii paitsi tehokkaan moottorin, myös tehokkaat jarrut. Aikaisemmin käytetyt rumpujarrut ovat jääneet historiaan ja lähes kaikissa pyörissä käytetään hydraulisia levyjarruja, joiden jarruteho on yleensä hyvä. Etujarrua hallitaan yleensä ohjaustangossa olevalla kahvalla ja takajarrua jarrupolkimella, joka on moottorin kupeessa. Kuljettaja istuu moottoripyörän satulassa ja ohjaa pyörää ohjaustangolla, jossa myös sijaitsevat useimmat hallintalaitteet, kuten kaasukahva, etujarrukahva, sekä valo- ja vilkkukatkaisijat.

Moottoripyörän muihin varusteisiin kuuluvat lisäksi satula sekä säiliö polttoaineelle. Kaksitahtisella moottorilla varustettuun pyörään kuuluu lisäksi usein öljysäiliö, josta polttoaineeseen sekoittuu tarvittava määrä voiteluöljyä. Usein käytetään myös valmista noin 2 % öljy-bensiini-seosta, jolloin erillistä öljysäiliötä ei tarvita. Tieliikenteessä käytettävissä moottoripyörissä on lisäksi vaatimuksen mukaiset valot ja vilkut. Ajotietokone on saatavilla joihinkin pyörämalleihin, radio ja muut av-laitteet myöskin täydellisillä äänentoistolaitteilla. Varashälytin ja vaikkapa vetoluiston estävä järjestelmä on myös tarjolla. Tämä estää takapyörän sutimisen kiihdytyksessä.

Pyöriä joka lähtöön

Moottoripyöriä on monen tyyppisiä käyttötarkoituksesta riippuen. Katukäyttöön suunnitellut pyörät ovat hyvin usein tehokkaalla moottorilla varustettuja ja niiden muotoilu on aerodynaamista. Jäykkä runkorakenne soveltuu vauhdikkaaseen menoon. Enduro- ja motocrosspyörät taas ovat rakenteeltaan kevyitä ja niissä on maastoon soveltuvat reilut maavarat ja joustovarat. Supermoto on taas yksinkertaistettuna enduropyörä, jossa on asfaltille tarkoitetut renkaat ja jousitus sekä jarrut. Custom-pyörissä on usein matalaviritteiset ja hyvin vääntävät moottorit, niiden ajoasento on ”rennompi” johtuen eteen sijoitetuista jalkatapeista.

Uusi suosio

Moottoripyöräily on kokenut suuren uudelleen tulemisen. Harrastajakunta on kasvanut, ja mukaan on tullut paljon naisia. Vanhemmat hyvätuloiset herrasmiehet huristelevat nuoruusunelmillaan taloudellisen tilanteen niin salliessa. Pyörien koot ovat kasvaneet ja tarjonta monipuolistunut. Japanilaiset pyörät, kuten Yamaha ja Honda, ovat laadukkaita ja suosittuja kaikissa luokissa niin maastossa kuin kadulla. Perinteinen Harley Davidson eri malleineen on taas custom-pyörissä erittäin pidetty. 1960-70-lukujen englantilaisia pyöriä sen sijaan ei juurikaan enää valmisteta ja itäblokin pyörät katosivat itäblokin myötä.

One thought on “Moottoripyörät historian hämäristä nykypäivään

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Moottoripyörän ja kuskin valmistelu ajokeleihin

Onneksi olkoon. Olet selvinnyt kurjasta, kylmästä ja pitkästä talvesta. Onkin aika suunnata katseet kohti kevätt! Ajoradat alkavat sulaa, ilma lämpenee…

Moottoripyörästä on moneksi

Moottoripyörä mielletään usein nuorten viilitykseksi, mutta oikeilla välineillä ja kulkupelillä siitä voi periaatteessa nauttia kuka tahansa. Ennen moottoripyörän hankintaa onkin…

Ducati-moottoripyörät

Ducati-moottoripyörät valmistaa Ducati Motor Holding S.p.A., joka on italialaisen Ducatin moottoripyöräosasto. Ducatin moottoripyöräosaston pääkonttori sijaitsee Bolognassa Italiassa. Ducati itsessään ei…

Harrikan pitkät perinteet

Tuskin osasivat herrat William S Harley ja Arthur Davidson aavistaa 115 vuotta sitten, että heidän rakentamansa moottoripyörä olisi maailman tunnetuin…